Πάμε Άρη?

Posted by Αναρτήθηκε από Το Μάτι On 4:54 μ.μ.

Λέτε το επόμενο εξοχικό μας να το κάνουμε (επιτέλους) στο Άρη;

To 1783 ο W. Herschel υπέθεσε πως ο Άρης είχε ατμόσφαιρα. Περίπου 100 χρόνια αργότερα η υπόθεση αμφισβητήθηκε και η διαμάχη απόψεων συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του 20ου αιώνα, δίνοντας τροφή σε λογοτεχνία και βιομηχανία θεάματος. Χαρακτηριστικό δείγμα η Εναλλακτική Λύση 3 που ισχυριζόταν στο βιβλίο ότι προσγειωθήκαμε ήδη στον Άρη το 1962 και μπορέσανε οι αστροναύτες να αναπνεύσουν όπως στη γη.

Τώρα πάμε για να αποικήσουμε λένε, αλλά η γεωποίηση του Άρη είναι ακόμη απλά μια υπόθεση. Μια πολύ πιθανή υπόθεση όμως με τη ΝΑΣΑ να αναζητά κονδύλια και με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εκδίδει σχετικές ανακοινώσεις. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι το γνωστό πρόβλημα όλων μας: το χρήμα. Δεν τους απασχολεί το ‘αν’ μπορεί η επιστήμη που κατέχουμε ως ανθρωπότητα να γεωποιήσει τον ΆΡΗ, αλλά το ‘πόσο’ θα κοστίσει όλο αυτό. Σύμφωνα με τον Goldstein στο ολόφρεσκο Στρατηγική της ΝΑΣΑ υπερ του Άρη, έχουν δώσει πλάνο 30 ετών που κατά βάση αναφέρεται σε οικονομικές στρατηγικές και χρονικές παραμέτρους και όχι στο στο αν μπορούν. Προφανώς και μπορούμε και θέλουμε, απλά μας λείπουν μερικά δις (και τρις).

Πάμε στοίχημα πως θα κάνουν οικοπεδάκια με νομοσχέδια τον Άρη πριν καν μας ανακοινώσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε (και) εκεί?

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου